Meteen naar de inhoud

Vrijwilliger worden

Wij zoeken maatjes voor statushouders. Als maatje ben je er voor de ander, door een gezellige sfeer te creëren, ‘er te zijn’, naar zijn of haar verhaal te luisteren en praktisch aanwezig te zijn als dat nodig is. Daaruit kunnen gesprekken ontstaan, over de cultuur, over problemen waar hij of zij tegenaan loopt, over levensvragen, of over familieleden met wie ze al een tijd geen contact meer hebben.

Als je een maatje bent, bezoek je regelmatig de vluchteling, drink je koffie met hem/haar en praat je met hem/haar, zodat hij/zij een Nederlands contact heeft en wegwijs wordt gemaakt in de Nederlandse samenleving. Allemaal heel laagdrempelig.

  • Misschien kan je een vluchteling helpen om boodschappen met hem of haar te doen, met hem/haar naar de bibliotheek te gaan of de markt te bezoeken.
  • Mogelijk wil je met hem/haar of samen eten of koffiedrinken. Of wil je als gezin nauwer contact met een vluchtelingengezin opbouwen.
  • Zie je het zitten om hieraan mee te doen en tijd vrij te maken voor iemand/gezin die/dat een status heeft? Dan zoeken we jou en vragen we je om je aan te melden.
  • Het is absoluut niet de bedoeling dat je een vluchteling financieel of administratief begeleidt. Daar is VluchtelingenWerk voor.

Wil jij je aanmelden als vrijwilliger, dan kan je dat doen door een mail te sturen naar coordinator@sihvpa.nl