Meteen naar de inhoud

Avond over christendom en islam

  • door

kerk-moskee-samen

De Grote Kerk in Papendrecht is op dinsdag 17 oktober gastheer voor de ontmoetingsavond voor (taal)maatjes. Rien van der Toorn is als gastspreker uitgenodigd. Hij gaat in op het onderwerp ‘Christendom en islam’.

‘De een voelt zich bedreigd door de komst van moslims naar Nederland, de ander meent dat moslims en christenen in feite hetzelfde geloven. Welke houding past bij de kerk van de 21e eeuw en welke misverstanden kunnen we wegnemen?’, aldus Rien van der Toorn, die werkzaam is als niet-westerse socioloog en intercultureel trainer. Samen met zijn uit het Midden-Oosten afkomstige vrouw bouwt hij bruggen tussen volken. Hij geeft les in interculturele communicatie en het begrijpen van de moslim-naaste aan verschillende onderwijsinstellingen. Er zal volop gelegenheid zijn om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen.

De ontmoetingsavond is een van de activiteiten die de stichting organiseert voor haar vrijwilligers. Overweegt u (taal)maatje te worden? Ook u bent op 17 oktober van harte welkom! De ontmoetingsavond in de Grote Kerk aan de Kerkbuurt begint om 20.00 uur; inloop vanaf 19.45 uur.