50e taalmaatje!

Yamna en haar taalmaatje Carolien
Yamna en haar taalmaatje Carolien

Mooi nieuws:  op 8 november 2017 heeft onze stichting haar 50e taalmaatje kunnen koppelen aan een statushouder. Carolien van den Berg is nu het maatje van Yamna Kawash.

Yamna is een Palestijnse vrouw, afkomstig uit Syrië. Haar man is al twee jaar in ons land. Sinds een jaar woont hij in Papendrecht. Yamna is 5 maanden geleden met haar man herenigd en zit nu op school. Ze is heel blij dat iemand haar nu helpt met het schrijven en spreken van de Nederlandse taal.
Carolien heeft al ervaring als taalcoach voor vluchtelingen. Tijdens haar ontwikkelingswerk in Afrika deed ze veel ervaring op in de contacten met andere culturen en anders-gelovigen.

Wegwijs maken
Vluchtelingen welkom heten in Papendrecht en hen wegwijs maken in de samenleving. Dat is de doelstelling van onze stichting. Vrijwilligers van de SIHVPa verlenen hulp op allerlei gebied, maar zijn vooral actief als taalmaatje. Voorzitter Jan Slingerland: “Vijftig taalmaatjes is een prachtig resultaat! Ik ben heel trots op onze coördinatoren en natuurlijk op alle maatjes, die zich belangeloos voor dit mooie doel inzetten”.
Voor de vrijwilligers worden regelmatig ontmoetingsavonden georganiseerd. Daarnaast zijn er voor taalmaatjes en vluchtelingen Meet & Eat’s en de jaarlijkse picknick in het Vondelpark.

Wachtlijst
Nieuwe vrijwilligers blijven overigens van harte welkom. Er staan nog steeds statushouders op de wachtlijst voor een maatje. Zo worden onder meer (mannelijke) maatjes gezocht voor twee Syrische mannen. Wie ook hulp wil bieden aan een statushouder(gezin), kan zich melden via coordinator@sihvpa.nl